fredag 23. desember 2011

OM DYRENE I JULA






































God jul til alle slektninger og venner (og kanskje ukjente?), som leser innleggene mine! Det er to ting jeg synes er veldig viktige å huske på i julen, og begge involverer våre kjære dyrevenner. 

For det første, husk på dyret i jula! De trives best hvis alt er "vanlig", for de har jo sine faste vaner. De er ikke mennesker og vi bør ikke menneskeliggjøre dem, for de har ikke moral. Derfor kan de ikke ta ansvar for sine handlinger. Så, hvis hunden tisser på juletreet, ikke kjeft. Den får jo lov til å tisse på trær til vanlig, ikke sant?

Nummer to er, ikke gi levende dyr i julepresang. Dette er noe av det som provoserer meg mest i juletiden, og dette gjelder nok ikke bare meg. Til og med en fisk kan leve i mange år og trenger nøye stell for å ha det bra. Tenk på det!

Ellers, god jul til to- og firbente!

torsdag 22. desember 2011

HJEMMEJUL

Jeg har vært hjemme i en uke og er høy på jul. Julekaker, juletre, julepresanger, pepperkakebyer, julepynt og julesammenkomster.


Det eneste skåret i gleden er at kameraet mitt må inn til reperasjon. Sørgelige greier, egentlig.

onsdag 14. desember 2011

KJÆRE NISSEN

Kjære Nissen,

Jeg har vært veldig snill i år. 
Jeg har hjulpet gamle damer med å finne veien,
vært snill med folk og dyr,
vært omtenksom,
ikke spist spesielt mye godteri utenom lørdager, 
trent,
holdt tidsfrister
og jeg har prøvd å være mindre selvsentrert.

Nå ønsker jeg meg bare én ting av deg til jul:




















Verdens fineste sko.

tirsdag 13. desember 2011

STANGE

















Etter en natt med lite søvn og nerver hele morgenen fikk jeg valgt praksisplassen min. Fra mars til juni skal jeg bo i Stange i Hedmark og jobbe i ergoterapitjenesten i kommunen. Det blir forhåpentligvis lærerikt, og jeg er spent på både arbeidsoppgaver og om jeg finner meg plass å bo. Ergoterapitjenesten der er i alle fall kjent for stor faglig utvikling og skal være blant de ledende i Hedmark og Oppland. Det lover godt. 

Mitt forhold til Stange er at det er et sted jeg tar toget forbi på vei til Hamar, men jeg er sikker på at det har mer å by på. I følge kommunesidene til Stange kalles kommunen et eldorado for natur- og friluftsinteresserte, så det blir kanskje mulighet for en del fotografering.

Jeg er også veldig glad for at det ikke tar mer enn 35 minutter med toget fra Stange til Eidsvoll. Da blir det mer kjærestekos og valpekyss og det er kanskje det beste med Stange til nå.

Bilde lånt fra Vild, ville, vann.

mandag 12. desember 2011

BLÅTIMEN


















Det er blåtime i borettslaget og jeg sitter her med Earl Grey og cookies. Akkurat nå er jeg veldig spent og har sommerfugler i magen, for i morgen trekker vi praksisplasser på skolen. Praksisen varer i 11 uker, fra mars til juni, og jeg håper så inderlig at jeg ender opp i Mjøsområdet igjen. Tenk å se kjæresten og pelsen hver helg! Det hadde vært noe, det.

søndag 11. desember 2011

TROLL PÅ VEGGEN


















Litt veggpynt på en lat søndag. Planen for dagen er å drikke te, spise klementiner, strikke sokker og se på Homeland. Jeg har en lite produktiv helg, tydeligvis, men det er jo snart ferie og jeg lader opp til det. Om fem dager kan jeg reise hjem, og da, da blir det jul!

lørdag 10. desember 2011

PLANEN OG UTSIKTEN


















Et bilde tatt fra Bjørndalsnuten i Rogaland, på en nyttårstur med pappa og Luke. En sur og kald, men veldig fin dag, i 2007. Det andre året mitt på videregående. Jeg gikk i en veldig fin klasse, og hadde veldig gode venner. I dag er de vennene veldig, veldig gode venner. Jeg tenker faktisk tilbake på årene på videregående som noen av de kjekkeste årene i mitt liv, selv om den personen jeg var da ikke var den samme som jeg er nå. 

Fra da til nå har personligheten min utviklet seg, stilen min endret seg og ikke minst endret planene seg. Jeg skulle jo studere i utlandet. Aberdeen, kanskje Tokyo eller London. Medisin, så psykiatri, eller kanskje patologi (ja, jeg kan fortsatt tenke meg å bli patolog, egentlig). Nei, profesjonsstudiet i psykologi, eller kanskje veterinærhøgskolen. I det minste et studie med høye karakterkrav. Reise mye, oppleve nye ting, møte nye mennesker. Jeg ønsket meg en kjæreste, gjerne en engelsktalende mann, høy og mørk og noen år eldre enn meg. Leilighet i en storby, kafélivet, utesteder og fine restauranter. Designersko, kvalitetsklær, rosebuketter overalt. Jeg ville ut av landet og aldri flytte tilbake igjen. Jeg hadde høyere krav til meg selv og var nok mer overfladisk.

Ja, planene endret seg drastisk. Jeg bor fortsatt i Norge. Studiet mitt tok det et halvt år å forstå, og jeg klarer fortsatt ikke å forklare hva jeg gjør for andre. Jeg er i et avstandsforhold (med en østlending, attpåtil), men jeg ville aldri byttet ham mot noen annen. Jeg veksler mellom to liv; kjærestelivet i Feiring og studentlivet med vennene i Trondheim. Det er ikke alltid like enkelt, men det gjør livet litt mindre ensartet og tiden går. Av og til forstår jeg ikke hva vi tenkte på, men det kjennes rett og vi holder ut. Vi kjøpte hund, folk tvilte på avgjørelsen, men pelsen er familie nå. Jeg er lei av å bo i by og lengter til skauen. Derfor passer planen om å kjøpe hus i Feiring når jeg er ferdig her utmerket. Det er merkelig nok bare ett og et halvt år til, ganske skummelt og uvirkelig, men veldig, veldig fint. 

Alt går veldig fort og plutselig er jeg ferdig. Hvis alt går etter planen blir det bygdemenneske av meg, men det er helt greit. Så lenge vi har vårt eget hus med utsikt, litt som den fra Bjørndalsnuten, kan jeg være fornøyd. Invitere venner på middag, sitte i hagen og se på utsikten. Det er en del av drømmen. Det er jo ikke lenge til en gang, hvis alt går etter planen.






































På toppen med Luke.

onsdag 7. desember 2011

EN LITEN OPPSUMMERING

 




































Jeg er fortsatt i live, hvis noen lurte! Det har ikke blitt mange skriveriene fra denne kanten den siste tiden. Det er flere grunner til det (ikke særlig mange gode), men hovedgrunnen er at jeg ikke blir fornøyd med bildene jeg tar. Objektivet mitt er ikke bra nok for innendørsbruk og dårlig belysning, og jeg nekter å bruke blitz. Derfor er det meste jeg vil fortelle om noe jeg faktisk ikke kan ta greie bilder av. Stusselig! Nytt objektiv får bli en prioritering framover. Bildet over er det eneste klare bildet av hunden fra denne helga. Det illustrerer i det minste det fine vinterværet!

Uansett er det egentlig litt av hvert å fortelle. Her er en liten oppsummering av hva den siste tiden har brakt med seg for meg:
  • desember og advent, mitt julehjerte gleder seg!
  • fra 1. desember til i dag har jeg vært i Feiring med kjæresten og Lyng. Vi har hatt det kjempefint, med en koselig tur til Oslo, pepperkakehusbaking (fint ord?), svenskehandel for min del, to trivelige jaktdager i skauen og noen episoder Desperate Housewives
  • Lyng har hatt sitt første møte med snø, en artig opplevelse! Dette kalde og hvite er visst tidenes morsomste opplevelse, synes han
  • kaféturer med fine jenter
  • julemusikk, julemusikk, julemusikk!

Nå skal jeg nyte årets siste dager i Trondheim. Snø og en fullstappet timeplan hjelper!