torsdag 26. januar 2012

TO PÅ TUR





































Den følelsen. Sola i ansiktet, kulden i fingertuppene og snøen som knaser når du går. Best.

MMMUFFINS



















Hva kan vel være bedre på en kald og forblåst dag som denne, enn lune eple- og kanelmuffins? Jeg er hjemme med en kraftig forkjølelse og kjente behovet for litt trøstemat. Oppskriften kommer fra boka Muffins og kaker, utgitt av Spektrum Forlag. Det er bare 40g sukker i disse, så jeg velger å kalle dem sunne, sånn for samvittighetens del. I tillegg er jeg jo syk, så ingen andre burde vel spise dem? Resten av ettermiddagen skal jeg tilbringe foran dataen, med Castle, strikketøyet og muffinsene. Alle muffinsene.

onsdag 25. januar 2012

SNILLE PIKER

Det ordner seg for snille piker, heter det. Akkurat nå tror jeg jammen på det, også. Sakte men sikkert har brikkene begynt å falle på plass. Bosted på Stange er i boks, eksamenslesingen er i gang, jeg skal snart hjem til Stavanger en tur (hvor kameraet mitt venter, reparert). Det beste av alt akkurat nå, derimot, er den nye leiligheten i Feiring. Endelig har vi et eget sted, Kristian og jeg, hvor vi kan gjøre som vi vil. Et lite, men fint sted, i en kjeller i et hus som tilhører hans bestemor. Det blir jo egentlig hans leilighet, eller, hans og bikkjas, men litt vår óg. Jeg skal nok bo der etter Trondheim.


Etter Trondheim, en tid som egentlig virket helt fjern da jeg flyttet hit, men plutselig var jeg over halvveis. Nå er jeg nærmere slutten enn begynnelsen.

onsdag 18. januar 2012

TÅKEFAST







































Det måtte vel skje med meg til slutt, så mye som jeg flyr. Jeg er værfast, nærmere bestemt tåkefast.


I går kveld tuslet jeg rundt på Gardermoen, blant færre og færre folk mens klokka viste sent. Berlinerpoplene ble lest ut, jeg var uten mat og butikkene stengte. Drosjeturen fra Værnes og hjem til Risvollan hadde blitt meningsløst dyr, så nå sitter jeg godt plantet i Feiring frem til helga. Tenk, at det skal koste mer for en drosjetur på 45 min enn for en flytur med samme varighet? Litt av et system.


Min silver lining (sølvfóret?) i situasjonen: god tid til pensumlesing og oppgaveskriving, mer kjærestetid og udyret vårt som har blitt så stor som så. Fin og rar, ja!

tirsdag 10. januar 2012

DRØMMER OM SOMMER
































Hva er vel bedre å varme seg på når det laver ned snø ute? I dag sitter jeg i sofaen med tette bihuler, tekoppen og pensum. Ergoterapi for barn med cerebral parese er spennende lesing, men jeg tar meg selv i å drømme meg vekk til strand, sommer og sol. Som du ser på bildet hadde jeg litt lettere lektyre på stranden i sommer. Takk og pris for at vi skal én uke til Mallorca i juli, sammen med min familie. Det skal bli fantastisk å spise is hver dag og gå i sommerkjole uten strømpebukse under!

Photoshop templaten fant jeg på den fantastiske bloggen Pugly Pixel.

søndag 8. januar 2012

2011 VOL. II

Juli
































Å, årets mest begivenhetsrike måned! Jeg koste meg i jobben som pleieassistent, og reiste en langhelg til Berlin med mamma. Der drakk vi kaffe og tysk øl på koselige kaféer, spiste frokost i gamle orangerier, shoppet på  Ku'damm og kikket i gamle slott. Senere reiste jeg og Kristian på vår første ferie sammen, til Mellbystrand i Sverige. Vi kjørte ned i den gamle Volvoen med Lillebroren på slep og vinduene på vidt gap. Det var varmt og godt, vi solte oss på stranda og badet i havet. På kveldene spilte vi kort og laget middag på primus. I slutten av måneden hentet vi vår fineste lille Lyng, og det var kanskje det mest spontane og store vi gjorde i år.

August
























Det handlet mye om jobb og mye om valp. Lyng vokste i rekordfart og ble min nye store kjærlighet. Skolen begynte igjen og det bar tilbake til Trondheim.

September

















To-års-jubileum for oss! Vi reiste til Breiborg for å være en helg med familien min. Det var Lyngs første langtur i bil, og vi var spente på hvordan det ville gå. Til da hadde valpen vært bilsyk hver eneste tur, så han fikk reisesyketablett før vi dro og oppførte seg som om han var rusa etterpå. Vi gikk fine turer, hadde fine kvelder og det ble gjort litt praktisk arbeid, som bildet viser. Lyng og Luke møttes for første gang.Vi fikk også noen fine jaktdager i Feiring og jeg hadde koselige dager i Trondheim, spesielt langhelgen med Ingrid på besøk.

Oktober
























I Trondheim ventet vi på snøen, men den lot vente på seg. Jeg trasket en del rundt i sentrum med venninner og skrev oppgave på skolen. Jeg fikk en helg i Stavanger, og Kristian og jeg var heldige og fikk en hel uke for oss selv i Feiring. Sammen med valpen, så klart. Lyng begynte endelig å miste melketennene sine og ble litt mindre pøbel. Jeg jaktet mye mens Kristian var på jobb. Det ble ikke noen hare på meg denne måneden heller, men dagene i skauen var fantastiske. Lyng hadde sin første los, virkelig et stort øyeblikk for oss! Endelig kjentes det ut som pelsen begynte å bli litt voksen.

November
Jeg har lenge synes at november pleier å være den verste måneden i året. Venting på ordentlig vinter, venting på jul, venting på eksamen og fri. I år var det ikke så verst, men jeg gikk for det meste rundt å ventet på noe. Jeg hadde flere avtaler enn noen annen måned i året, så det var mye kaffedrikking og kos. Dette var også måneden jeg ikke tok et eneste bilde, tydeligvis! Ganske synd, for det var miniatyr-slektstreff i Trondheim, med mamma, tanter og søskenbarn på besøk. Koselige dager med handling, god mat og en spennende hockeykamp. Begynte så smått med julepresangene og oppdaget serien Dama til... på NRK1, som forresten er en genistrek.

Desember
























I år har jeg hatt tidenes koseligste desember. Julebordet med ergoterapiklassene var bra, vi leverte oppgaven vår og kunne reise hjem den 16. Dagene hjemme gikk alt for fort. Jeg undervurderer alltid følelsen jeg får av å være i Stavanger og gikk med klump i halsen under julebelysningen. Om morgenen på julaften kom Kristian og Lyng kjørende og vi hadde en veldig fin julekveld sammen med familien. Romjulen var så bra at vi aller helst ikke ville reise bort igjen, men den 29. kjørte vi til Feiring. Dagene der ble også veldig koselige, med familietreff og en heidundranes nyttårsfest. En bra avslutning på året, for å si det mildt. Kameraet mitt ble litt ødelagt i jula og må sendes på reperasjon. Veldig synd, for mange fine øyeblikk kommer til å forsvinne uten bilder av dem. I år skal jeg sørge for å ha en reserveløsning.

torsdag 5. januar 2012

2011 VOL. I

2011 suste forbi meg i en voldsom fart. Alt jeg har gjort blander seg godt sammen, og jeg klarer nesten ikke å sette fingeren på noe. Dette var det året jeg kan huske at det begynte dårlig, med en vond følelse i magen og hjertet i halsen. Heldigvis tok det seg opp og ble gradvis bedre og bedre. Det ble avsluttet med fine dager som kunne vart og vart evig.


Januar


















Det nye året fikk en dramatisk start da kjæresten ble bitt i ansiktet på nyttårsaften. Alt gikk bra, men han feiret 21-årsdagen med hovent kinn og blåveis. Jeg begynte i praksis på Gjøvik og falt pladask for ergoterapi. Farmor døde den 5. januar, for et år siden i dag, og jeg fikk ikke reist i begravelsen. Jeg tenker på henne når skriver dette. Jeg var hos kjæresten hver helg; vi jaktet og pilket og reiste på hytteturer. Ukedagene var grå og jeg fikk tid til å tenke på mye, både på godt og vondt. Hvor mange timer jeg har brukt på å vandre rundt i snøen og kulden på Gjøvik husker jeg ikke, heller ikke hvor mange TV-serier jeg så.


Februar












Jeg bodde fortsatt på Gjøvik og merket nesten ikke forskjell på dagene. Rehabiliteringsavdelingen var det mest spennende stedet å være, foruten i skauen i helgene. En helg besøkte vi Therese på Ås, et veldig koselig avbrekk fra hybelen. Vi spiste pizza, gikk tur og spilte Aurskog-Høland-spillet. En klassiker.


Mars
Jeg flyttet tilbake til Trondheim og skolen startet igjen. Måneden har forsvunnet litt i alt det andre, men jeg reiste mye til Feiring og brukte mye av resten av tiden til å lese. Pensum, riktignok. Jeg ble kjent med flere koselige jenter i klassen, og alt begynte å gå litt mer på skinner.


April













Kjæresten og jeg feiret påsken på Breiborg sammen med familien min. Jeg feiret bursdag der, med ostekake, øl og solvegg. Guttene gikk lang dagsturer, mamma og jeg slappet av i hytta sammen med min beste Luke. Det var skare og vondt for ham å gå ute, så jeg tapet barnesokker på beina hans så han kunne være med på tur. Jammen kledde han ikke blå sokker med hodeskaller på! I Feiring fisket vi og reiste på overnattingsturer, mens i Trondheim var det oppgaveskriving og kafébesøk.


Mai


















Vi pakket sekkene våre, Kristian og jeg, og 17. mai ble feiret på Alteren. Ei lita hytte på en liten øy i et lite vann. Det var sol og varmt og vi drakk øl hele dagen. Fisket uten hell og leste blad og spilte kort på kvelden. For første gang strenet jeg ut døre etter en krangel. Ganske korttenkt i grunn, for langt kom jeg jo ikke. Det må ha vært et syn, så det går veldig fint an å le av det nå.


Juni


















I Trondheim var det eksamenstid. Jeg satt med nesen i anatomibøkene, studerte bilder av skjeletter og muskler og levde et kjedelig liv her. Det ble drukket et ukjent antall tekopper og spist minst like mye sjokolade. Etter eksamen var det godt å komme hjem til Stavanger, med ny jobb på sykehjemmet og venner å treffe. Litt fisking på oss i Feiring ble det selvfølgelig også.